Pianoles

De piano is een prachtig en zeer veelzijdig instrument. Maar er zijn geen sluipwegen om een goede pianist te worden: goed spelen kan allen worden bereikt door een goede basiskennis van het pianospel.

Methodiek

Een van de belangrijkste aspecten van de pianolessen is – ontdekken en laten ontplooien de individuele eigenschapen van elk leerling. Vanaf de eerste lessen begint het werk aan de klank. De klank moet niet alleen mooi zijn, maar ook een bepaald karakter hebben, afhankelijk van de stukken waaraan wordt gewerkt. Schumann en Prokofiev moet je niet op dezelfde manier spelen. Bijzondere aandacht voor de klank is typisch voor de traditionele Russische pianoschool en is een groot deel van mijn werk.

Ook de vorm en structuur van de muziek komt vanaf begin in mijn lessen aan bod. Een muzikale frase, zelfs de kortste, heeft altijd één hoogtepunt, waarnaar een melodische lijn en muzikale spanning golvend aankomt en daarna terug gaat.
Voor de ontwikkeling van vingertechniek gebruik ik verschillende etudes en toonladders met geleidelijke opbouw van de moeilijkheidsgraad.
Voor een fijne en goede ontwikkeling in het pianospelen is het noodzakelijk dat elke leerling regelmatig oefent op het instrument. Steeds meer kunnen, steeds mooiere muziek betekent dat het plezier in de muziek en de pianist zelf blijven groeien.

Doelgroepen

De lessen zijn aangeboden voor de volgende doelgroepen:

  • kinderen v.a. + 5 jaar
  • jongeren en volwassenen – liefhebbers van de klassieke muziek
  • professioneel georiënteerde jongeren (voorbereiding voor de toelatingsexamens voor conservatorium en/of  deelname aan de concoursen, kamermuziek, liederen begeleiding enz.

Tarieven

Tarieven zijn afhankelijk van de les vorm en worden op aanvraag meegedeeld. Pianostudio Markov hanteert een opzegtermijn van 3 maanden.

Lesinstrument

Lessen worden gegeven op een Yamaha S-6 vleugel en een Samick SG-155 upright.

De docent

De in Moskou geboren Russische pianist Michail Markov begon zijn pianostudie op zevenjarige leeftijd. Hij is pianopedagoog en hoofdvak-pianodocent aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede en Zwolle. Alle informatie over Michail Markov kunt u lezen op de pagina ‘Docent‘.

Lessen voor de beginnende kinderen worden gegeven door zeer ervarene assistente – specialiste.

Tot slot

U kunt vrijblijvend een afspraak maken voor een kennismakingsles, u bent van harte uitgenodigd.
Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen.